Karácsonyi Cipősdoboz Akció

A Szabadkeresztény Egyház idén is készít karácsonyi ajándékdbozokat rászoruló gyerekek számára. Tegyük együtt különlegessé a karácsonyt számukra.

Rólunk

A Szabadkeresztény Egyház egy 1966-ban alakult pünkösdi karizmatikus közösség. A Szabadkeresztény Egyházat olyan szabad akaratból csatlakozott személyek és közösségek alkotják, akik megtértek Jézus Krisztushoz, újjászülettek, és ezen az alapon életvitelükben aktív követői a Biblia tanításának, azonosulnak az Egyház Alapértékeivel, és elfogadják az Egyház Hitelveit, Alapszabályát és Szervezeti Működési Szabályzatát. Az Egyház Alapértékei között kiemelt fontosságú a Szentírás, a Biblia melynek tanításai, útmutatásai meghatározóak számunkra. Ezen belül a közbeszédben leginkább elterjedt meghatározás szerint magunkat „neoprotestáns egyház” -ként definiáljuk.

Vezetés

Püspök: Dr. Lakatos Péter

 

Vezetői tanács tagjai

Dr. Nagy Dániel

Gere József

Hámori Attila

Kerekes Ernő

Nagy Attila

Szabó Zoltán

Szilágyi Zsolt

Egyházunk története

A Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet gyökerei, két, egymástól függetlenül megalakuló közösségre vezethetőek vissza. Az 1920-as években a Debrecen környéki falvakban Dr. Varjas János és Sándor János missziós munkáját komoly szellemi ébredés követte.

Alapértékeink

A Szabadkeresztény Egyház vezetői által megfogalmazott Alapértékek olyan jellemzőket írnak le, amelyek a legfontosabbak a közösség egésze számára, és mindannyiunk számára követendőnek tartjuk ezen megfogalmazott jellemzőket.

SZABADSÁG

SZABADSÁG

Krisztus keresztje által szabadok lettünk minden bűntől, átoktól, a gonosz munkáitól. Szabadok lehetünk önző vágyainktól, üres vallásos hagyományoktól, megszokásoktól. Őrizzük szabadságunkat a külső befolyásoktól, ugyanakkor szabadon összekapcsolódunk másokkal Isten akaratában. Szabadok lettünk arra, hogy jót tegyünk másokkal, Isten Igéje formálja gondolkodásunkat és cseledeteinket, Szelleme szabadon működjön közöttünk, és felszabadult szívvel imádjuk Őt.

ELKÖTELEZETTSÉG

ELKÖTELEZETTSÉG

Szabadok vagyunk mások iránt elkötelezett családi, testvéri, gyülekezeti kapcsolatokat építeni. Elköteleztük magunkat az evangélium hirdetésére, hogy szellemi ébredés újítsa meg városunkat, nemzetünket, és akikhez még Isten küld.

NYITOTTSÁG

NYITOTTSÁG

Szabadok vagyunk szeretetben összekapcsolódni minden keresztény hívővel és közösséggel Krisztus Országának építésében. Hisszük, hogy Isten terveit csak az egyetemes Egyház együttműködésében tudjuk megvalósítani. A szeretet hídját építjük generációk, társadalmi csoportok, nemzetiségek között.

SZELLEMI CSALÁD

SZELLEMI CSALÁD

Felszabadult, családias gyülekezeti közösségeket akarunk építeni, szabadon a manipulációktól, féltékenységtől, megfelelési kényszertől, hatalmi harcoktól. Olyan közösségi életre vágyunk, ahol minden korosztály otthonra találhat. Kölcsönös felelősségvállalással, elfogadással, szeretettel, tisztelettel védjük és erősítjük egymást.

ÚJ ESÉLY

ÚJ ESÉLY

Hirdetjük a Krisztusban megnyílt szabadság örömüzenetét: mindenkinek, mindenkor lehetősége van a megtisztulásra, megújulásra, életének és kapcsolatainak megújítására, helyreállítására.

FIATAL GENERÁCIÓ

FIATAL GENERÁCIÓ

Nem csak a jelennek, hanem a jövőnek is építünk. Fontosnak tartjuk, hogy el tudjuk érni az utánunk következő generációkat, támogassuk és felszabadítsuk őket, hogy Isten munkájának tovább vivői, kiteljesítői legyenek.

BIBLIA

BIBLIA

Isten Igéjében van az életadó igazság, amely szabaddá tesz, a zsinórmérték, amelyhez akarjuk szabni egyéni és gyülekezeti életünket. A Biblia által ismerjük meg az Istent, akit imádunk, személyét, hangját és cselekedeteit az emberi történelemben.

Gyülekezeteink

A Szabadkeresztény Egyház jelenleg 26 gyülekezetből áll melyek szerte Magyarországon, illetve a határon túl is megtalálhatóak. Találd meg a hozzád közeli közösségünket!

Adakozás

A Szabadkeresztény Egyház évek óta dolgozik azon, hogy a közösségeinkhez tartozó és környezetünkben élő rászoruló gyerekeket meg tudjuk ajándékozni karácsony alkalmával. A legtöbb gyerek számára ez az egyetlen ajándék, amit az ünnep alkalmával kapnak. A tavalyi évben több mint 700 ajándékdobozt osztottunk ki és hisszük, hogy idén még több gyereknek tudunk örömöt szerezni. Légy te is részese ennek a karácsonyi csodának. Adományaiddal hozzájárulhatsz a csomagok készítéséhez a lenti bankszámlaszámon.

MPE Szabadkeresztény Körzet – K&H Bank Zrt 

10400339-50526671-78541003

Megjegyzés: Cipősdoboz

KÖSZÖNJÜK AZ IMÁT ÉS A TÁMOGATÁSOD!

Kapcsolatfelvétel