Rólunk

Rólunk

A Szabadkeresztény Egyház egy 1924-ben alakult pünkösdi karizmatikus közösség.

A Szabadkeresztény Egyházat olyan szabad akaratból csatlakozott személyek és közösségek alkotják, akik megtértek Jézus Krisztushoz, újjászülettek, és ezen az alapon életvitelükben aktív követői a Biblia tanításának, azonosulnak az Egyház Alapértékeivel, és elfogadják az Egyház Hitelveit, Alapszabályát és Szervezeti Működési Szabályzatát.

Az Egyház Alapértékei között kiemelt fontosságú a Szentírás, a Biblia melynek tanításai, útmutatásai meghatározóak számunkra. Ezen belül a közbeszédben leginkább elterjedt meghatározás szerint magunkat „neoprotestáns egyház” -ként definiáljuk.

Egyházunk története

A Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet gyökerei, két, egymástól függetlenül megalakuló közösségre vezethetőek vissza. Az 1920-as években a Debrecen környéki falvakban Dr. Varjas János és Sándor János missziós munkáját komoly szellemi ébredés követte…

Hitvallásunk

Egyetlen mindenható, örökkévaló Istenben hiszünk, aki a látható és láthatatlan mennyei világ Teremtője, aki három személyben jelentette ki magát, mint Atya, Fiú és Szent Szellem…

Vezetőink

A Szabadkeresztény Egyház vezetését a Püspök és a Vezetői Tanács látja el.

Dr. Lakatos Péter

Dr. Lakatos Péter

Püspök

Gere József

Püspök helyettes

Hámori Attila

Vezetői Tanács tagja
Kerekes Ernő

Kerekes Ernő

Vezetői Tanács tagja
Nagy Attila

Nagy Attila

Vezetői Tanács tagja

Szabó Zoltán

Vezetői Tanács tagja
Szilágyi Zsolt

Szilágyi Zsolt

Vezetői Tanács tagja
Dr. Lakatos Péter

Dr. Lakatos Péter

Püspök

A Szabadkeresztény Egyház jelenlegi vezetője, püspöke. A Nyári Dicsőítő és Próféta Iskola alapítója, szervezője. Fontos szolgálati területe még a házasság gondozás, házassági tréningek, előadások tartása.

1997-ben lettem a Debreceni Szabadkeresztény Gyülekezet vezető pásztora, azóta egyúttal tagja lettem az akkor Testvéri Tanácsnak (TT) is.

2013 óta lettem a gyülekezetek elnöke, később ez a titulus püspöki titulusra módosult.

1997-től 2017-ig, 20 éven át voltam vezető pásztora a debreceni gyülekezetnek. Egyetemi, vezetői beosztásom kapcsán viszont úgy láttam megfelelőbbnek, ha ezt a területet már más viszi tovább helyettem.

1990-ben tértem meg gyülekezeten kívül. Néhány hónap múlva csatlakoztam egy közösséghez, amelyben hamarosan házcsoport vezető, dicséret vezető lettem. Szolgáltam feleségemmel együtt egy alternatív keresztény zenekarban is, mellyel nagyon sok helyszínen léptünk fel és hirdettük az evangéliumot. Később tanítani kezdtem a gyülekezet országos bibliaiskolájában és annak fő szervezője is lettem. Dicsőítés vezető, tanítói, pásztori, szervezői területeken szolgáltam. Akkori lakóhelyünkön közel három éven át egy szépen alakuló gyülekezetplántálásban is szolgáltunk.

1997-től Debrecenben pásztorként, majd dicséret vezetőként is szolgáltam.

A Nyári Dicsőítő Iskolát 2001-ben indítottam el, ami azóta országos jelentőségű rendezvénnyé nőtte ki magát.

Zongoraművész és tanár diplomával rendelkezem. Jelenleg egyúttal a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar dékánja, egyetemi docense vagyok. Feleségem Vera, akivel közel 30 éve vagyunk házasok. Négy gyermekünk és két unokánk van jelenleg.

Gere József

Püspök helyettes

1991 óta vagyok a Vezetői Tanács tagja.

2019 februártól az MPE Pesterzsébet Szabadkeresztény Gyülekezet pásztora vagyok.

1975 novemberében tértem meg.

Ifjúsági vezető voltam a  Hőgyes E. utcai Gyülekezetben 1980-1984-ig.

Pásztor-helyettes Pesterzsébeten 1984-1991-ig. 

Alapító pásztor voltam Szigetszentmiklóson, ott szolgáltam 1991. június-2019. február között. 

Civil foglalkozásom: agrármérnök.

Feleségem: Geréné Németh Lilla, Gyermekeink: Benjámin és Johanna, két fiú unokánk: Kenneth és Joel

Hámori Attila

Vezetői Tanács tagja

2018 óta tagja a Vezetői Tanácsnak

Pásztor: Szabker Tengelic, Szolnok 2004-2012-ben, Szabker Bonyhád 2012-2019-ben.

1996 ban tértem meg, házassági, pénzügyi, illetve vezetési területen szolgálok mint tanácsadó, mentor vagy lelkigondozó.

2010 óta veszek részt az országos prófétai munkában, 2014 óta a vezetői-szervezői csapat tagjaként, 2020 óta az Alabástrom Projektben hasonló funkciókban.

1988-ban tanári diplomát,

2010-ben teológia diplomát szereztem.

1991 óta vagyok vállalkozó.

Feleségem: Hámori Gabriella – szapora:  Eddy, Polli, Molli.

Unokák: Lia, Miró, Max.

Kerekes Ernő

Kerekes Ernő

Vezetői Tanács tagja

Kerekes Ernő vagyok. Volt egy harmadik nevem is, amely évek alatt elsikkadt a hivatali útvesztőkben, csak az email címem őrzi.

A Vezetői Tanácsban elsősorban teológiai, szervezeti kérdésekkel foglalkozom, konkrét felelősségi területem a Szabadkeresztény Egyház középszintű intézménye, a Búzamag Bibliaiskola, amelyet igazgatok (jelenleg online működik). 1992-től kezdve hoztam létre, és emiatt akkortól vagyok a Vezetői Tanács tagja is.

1975-ben tértem meg a Hőgyes Endre utcai Gyülekezetben („a Hőgyes”), amelyet azóta már Zuglói Gyülekezetnek hívnak. 1990-2011 közt voltam presbiter, utána pásztor, 2017 végén mentem nyugdíjba.

Szolgálati területeim a fentieken kívül: eleinte a dicsőítő csapatban énekeltem, később – máig – a gyülekezet rendszeres igehirdetője, bibliatanítója lettem. Az idők során 4 különböző házicsoportot is vezettem. Ezenkívül kb. 20 éve írok és fordítok dalszövegeket, a dalszövegírást a nyári Dicsőítő Iskola kurzusában is oktatom.

Eredeti végzettségem építészmérnök, ezt a szakmámat aktívan használtam is, amikor a gyülekezet két alkalommal költözött, új imaházat vett. Amikor elkezdtem a bibliaiskola anyagának megírását otthagytam állásomat az IPARTERV-ben, és főállású lettem egy ausztrál gyülekezet támogatásával. Miután az anyag elkészült, a Grace Ministries (lelkigondozó, bibliatanító) Alapítvány munkatársa, majd vezetője lettem, egészen a lelkészi munkámig.

Feleségem Lestár Eszterként született, a gyülekezetben ismertem meg, szerelmes lettem belé, ami azóta is tart. 1979-ben házasodtunk össze, 5 gyermekünk született, akik már mind megtértek, bemerítkeztek és családot is alapítottak. 10 unokám részletezve: Ábeléknél Koppány és Emma; Mátééknél Abigél, Ágnes, Vilmos és Éva; Boglárkáéknál Boróka és Aliz; Somáéknál Johanna; Bálintéknál még gondolkodnak a pici nevén, de fiú lesz, úgy tűnik.

+36 70 328 3002
Nagy Attila

Nagy Attila

Vezetői Tanács tagja

A Miskolci Szabadkeresztény Gyülekezet lelkipásztoraként vagyok a VT-ben, ahol VT tagként a pénzügyi előkészítő csoport tagja vagyok. Városunkban a pásztorok, gyülekezetek együttműködését, a pásztorkör működését hordozom szívemen, szolgálok országos összefogásokban, mint a Dicssuli, Alabástrom Projekt.

2 éve vagyok a Vezetői Tanács tagja.

1998 óta vagyok a miskolci gyülekezet pásztora, vezetője.

1992-ben tértem meg. Azonnal zenei szolgálatba is léptem, majd rövid idővel megtérésem, bemerítkezésem és Szentlélekkeresztségem után házicsoportok vezetésében szolgáltam. Most a házicsoportok vezetőinek pásztorlását végzem a gyülekezet pásztorlásán belül. A 90-es években Bibliaiskola alapításában vettem részt gyülekezetünkben, majd ott tanítottam, azóta is indítok bibliatanulmányozási, tanítványozási csoportokat és más bibliaiskolában is tanítok, mint pl. a Logos Alapítvány teológiája. Bibliaiskolai jegyzeteket is készítek. 

Német nyelvtanár vagyok, majd munka- és tűzvédelmi végzettségeket szereztem, és ebben vagyok jelenleg vállalkozó.

28 éve vagyok házas, feleségemmel Gabriellával 4 felnőtt gyermekünk van.

Szabó Zoltán

Vezetői Tanács tagja
Szilágyi Zsolt

Szilágyi Zsolt

Vezetői Tanács tagja

Szilágyi Zsolt vagyok, a Szabkerdebrecen pásztora.

A vezetői tanács tagja kb. 2010 óta vagyok.

A helyi gyüli vezetését 2017-ben vettem át.

1993-ban tértem meg. 1998-ban kezdtem meg a szolgálatomat a debreceni szabkerben ifi pásztorként, mely pozíciót 2007-ig töltöttem be.

2007-ben Mikes Attilával megalapítottuk Magyarországon a Nemzeti Prófétai Mozgalmat, melynek azóta is a vezetője vagyok.

2007-2017 között a gyülekezetben másodpásztorként szolgáltam. Pár éve a Búzamag Bibliaiskola tanáraként is tevékenykedek.

Családi állapotom: nős vagyok, 24 éve egy-ugyanazon asszony férje, három tehetséges gyermek édesapja, hamarosan édes unokák nagypapája leszek.

Szeretem Jézust, a családomat, a gyülimet, a hazámat meg a focit.

Pásztoraink

Bujdos Zoltán

Szabker Tengelic

Debreczeni Mátyás

Szabker Debrecen

Földi István

Szabker Szolnok

Gere József és Lilla

Szabker Pesterzsébet

Kovács Edgár

Szabker Uszka és Méhtelek

Lakatos Vera

Lakatos Zsófia

Missziós lelkész

Nith András

Szabker Békéscsaba

Peres János

Szabker Demecser

Rátonyi Tibor

Szabker Putnok

Torda Tibor

Szabker Bonyhád

Szabó Zoltán

Szabker Szigetszentmiklós és Ráckeve

Szilágyi Zsolt

Szabker Debrecen

Gyülekezeteink

A Szabadkeresztény Egyház jelenleg 26 gyülekezetből áll melyek szerte Magyarországon, illetve a határon túl is megtalálhatóak. Találd meg a hozzád közeli közösségünket!

Szolnok Nyíregyháza Hajdúböszörmény Debrecen Vasmegyer Demecser Szentlőrád Putnok Miskolc Szigetszentmiklós Kunszentmiklós Ráckeve Pesterzsébet Gávavencsellő Jánkmajtis Méhtelek Uszka Tiszavasvári Zugló Érd Tengelic Bonyhád Békéscsaba Hencida Székelyhíd

ADOMÁNYOZÁS

Karácsonyi Cipősdoboz Akció

Idén is több száz rászoruló gyermeknek készítünk karácsonyi ajándékdobozokat. Járulj hozzá te is adományaiddal, hogy minél több gyermek megtapasztalja a karácsony örömét és érezze, hogy szeretve van.
Egy doboz költsége 4000 Ft.

Szabadkeresztény Egyház  – K&H Bank 

10401048-50495248-56511003

Megjegyzés: Cipősdoboz

KÖSZÖNJÜK AZ IMÁT ÉS A TÁMOGATÁSOD!

Köszönjük, ha minket támogatsz adód 1%-ával!

Szabadkeresztény Egyház

Technikai szám: 2381

1%