Dr. Lakatos Péter
Dr. Lakatos Péter

Dr. Lakatos Péter

Püspök

A Szabadkeresztény Egyház jelenlegi vezetője, püspöke. A Nyári Dicsőítő és Próféta Iskola alapítója, szervezője. Fontos szolgálati területe még a házasság gondozás, házassági tréningek, előadások tartása.

1997-ben lettem a Debreceni Szabadkeresztény Gyülekezet vezető pásztora, azóta egyúttal tagja lettem az akkor Testvéri Tanácsnak (TT) is.

2013 óta lettem a gyülekezetek elnöke, később ez a titulus püspöki titulusra módosult.

1997-től 2017-ig, 20 éven át voltam vezető pásztora a debreceni gyülekezetnek. Egyetemi, vezetői beosztásom kapcsán viszont úgy láttam megfelelőbbnek, ha ezt a területet már más viszi tovább helyettem.

1990-ben tértem meg gyülekezeten kívül. Néhány hónap múlva csatlakoztam egy közösséghez, amelyben hamarosan házcsoport vezető, dicséret vezető lettem. Szolgáltam feleségemmel együtt egy alternatív keresztény zenekarban is, mellyel nagyon sok helyszínen léptünk fel és hirdettük az evangéliumot. Később tanítani kezdtem a gyülekezet országos bibliaiskolájában és annak fő szervezője is lettem. Dicsőítés vezető, tanítói, pásztori, szervezői területeken szolgáltam. Akkori lakóhelyünkön közel három éven át egy szépen alakuló gyülekezetplántálásban is szolgáltunk.

1997-től Debrecenben pásztorként, majd dicséret vezetőként is szolgáltam.

A Nyári Dicsőítő Iskolát 2001-ben indítottam el, ami azóta országos jelentőségű rendezvénnyé nőtte ki magát.

Zongoraművész és tanár diplomával rendelkezem. Jelenleg egyúttal a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar dékánja, egyetemi docense vagyok. Feleségem Vera, akivel közel 30 éve vagyunk házasok. Négy gyermekünk és két unokánk van jelenleg.

További vezetőségi tagok

Gere József

Püspök helyettes

Hámori Attila

Vezetői Tanács tagja
Kerekes Ernő

Kerekes Ernő

Vezetői Tanács tagja
Nagy Attila

Nagy Attila

Vezetői Tanács tagja

Szabó Zoltán

Vezetői Tanács tagja
Szilágyi Zsolt

Szilágyi Zsolt

Vezetői Tanács tagja