Kerekes Ernő
Kerekes Ernő

Kerekes Ernő

Vezetői Tanács tagja
+36 70 328 3002

Kerekes Ernő vagyok. Volt egy harmadik nevem is, amely évek alatt elsikkadt a hivatali útvesztőkben, csak az email címem őrzi.

A Vezetői Tanácsban elsősorban teológiai, szervezeti kérdésekkel foglalkozom, konkrét felelősségi területem a Szabadkeresztény Egyház középszintű intézménye, a Búzamag Bibliaiskola, amelyet igazgatok (jelenleg online működik). 1992-től kezdve hoztam létre, és emiatt akkortól vagyok a Vezetői Tanács tagja is.

1975-ben tértem meg a Hőgyes Endre utcai Gyülekezetben („a Hőgyes”), amelyet azóta már Zuglói Gyülekezetnek hívnak. 1990-2011 közt voltam presbiter, utána pásztor, 2017 végén mentem nyugdíjba.

Szolgálati területeim a fentieken kívül: eleinte a dicsőítő csapatban énekeltem, később – máig – a gyülekezet rendszeres igehirdetője, bibliatanítója lettem. Az idők során 4 különböző házicsoportot is vezettem. Ezenkívül kb. 20 éve írok és fordítok dalszövegeket, a dalszövegírást a nyári Dicsőítő Iskola kurzusában is oktatom.

Eredeti végzettségem építészmérnök, ezt a szakmámat aktívan használtam is, amikor a gyülekezet két alkalommal költözött, új imaházat vett. Amikor elkezdtem a bibliaiskola anyagának megírását otthagytam állásomat az IPARTERV-ben, és főállású lettem egy ausztrál gyülekezet támogatásával. Miután az anyag elkészült, a Grace Ministries (lelkigondozó, bibliatanító) Alapítvány munkatársa, majd vezetője lettem, egészen a lelkészi munkámig.

Feleségem Lestár Eszterként született, a gyülekezetben ismertem meg, szerelmes lettem belé, ami azóta is tart. 1979-ben házasodtunk össze, 5 gyermekünk született, akik már mind megtértek, bemerítkeztek és családot is alapítottak. 10 unokám részletezve: Ábeléknél Koppány és Emma; Mátééknél Abigél, Ágnes, Vilmos és Éva; Boglárkáéknál Boróka és Aliz; Somáéknál Johanna; Bálintéknál még gondolkodnak a pici nevén, de fiú lesz, úgy tűnik.

További vezetőségi tagok

Dr. Lakatos Péter

Dr. Lakatos Péter

Püspök

Gere József

Püspök helyettes

Hámori Attila

Vezetői Tanács tagja
Nagy Attila

Nagy Attila

Vezetői Tanács tagja

Szabó Zoltán

Vezetői Tanács tagja
Szilágyi Zsolt

Szilágyi Zsolt

Vezetői Tanács tagja